Tapis Maple Planken Zijdemat Gelakt, Zwolle

Maple is een houtsoort die haar oorsprong vindt in Noord Amerika. Maple Planken hebben een lichte crème kleur. De Maple houten vloer kan meestal ook gecombineerd worden met meubilair vrijwel alle andere houtsoorten. Ook is Maple een houtsoort die ontzettend veel werkt en waar veel zichtbaar op is. Hierdoor wordt Maple tegenwoordig een stuk minder verkocht, maar dankzij de juiste oppervlaktebehandeling en onderhoud is dit een prachtige vloer.

Tapis Maple Planken met zijdematte 2K lak

Mogelijkheden voor de Maple Planken

De Maple Planken zijn zijdemat gelakt, uiteraard is een andere mattering ook mogelijk. De Maple planken kunnen zijdemat, mat, of extra mat gelakt worden. Ook kan de vloer geolied worden. De Maple Planken worden een stuk geler als de houten vloer geolied wordt, daarom wordt de Maple vloer meestal gelakt. Een kleurolie is niet mogelijk, deze droogt erg vlekkerig op.

Het is mogelijk om te variëren met de afmeting van de Maple Planken. De houten vloer krijgt een hele andere uitstraling wanneer wordt gekozen voor bredere, of juist smallere planken.

Referentie

De wens van deze opticien was dat de vloer ‘Fris, jong en modieus’ uit zou zien. Er is hier dus bewust gekozen voor een houtsoort met een bijzondere structuur. De structuur van de Maple komt hier perfect uit in de brede planken. Om het geheel “jong” te houden heeft deze plank geen V-groef. De zachte kleurnuances van de planken maken dit alles tot een zeer ruimtelijke geheel.

Tapis Maple Planken met zijdematte 2K lak

Aangezien hier dagelijks veel mensen in en uit lopen, wordt deze vloer zeer intensief gebruikt. De oppervlaktebehandeling en het onderhoud zijn dan voor deze opticien van groot belang. Daarom is deze Maple zijdemat gelakt met een extra sterke lak. Dankzij deze laklaag komt de houtsoort ook het best tot zijn recht.

Tapis Maple Planken met zijdematte 2K lak

Wij onderhouden nog steeds jaarlijks deze vloer (buiten de openingstijden). De Maple Planken vloer wordt jaarlijks gereinigd en voorzien van een nieuwe polish beschermlaag. Dankzij dit onderhoudscontract wordt de vloer continu beschermd tegen het intensieve gebruik. Ook dankzij dit onderhoud ziet de vloer er nog steeds prachtig uit.

Tapis Maple Planken met zijdematte 2K lak

Laat u inspireren door onze overige klantcases, of bekijk onze parketvloeren.

Bent u geïnteresseerd in Maple Stroken? Bereken hier uw prijs!

 

Comments are closed.