Tapis Kambala visgraat naturel geolied, Amsterdam

In de hoofdstad van ons land heeft Baltussen Parket vorig jaar een nieuwe visgraatvloer mogen leggen! Deze vloer is gemaakt van kambala hout, ook wel iroko genoemd. Kambala is een uniek, tropisch hardhout afkomstig uit het westen van Afrika. Het kenmerkende aan kambala is dat het hout – nadat het gezaagd is – steeds donkerder wordt.

De kambala planken verschillen van kleur; de ene is donkerder dan de andere.

Kambala naturel geolied

De meeste houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgehandeld, zoals oliën, lakken of waxen. Er zitten echter bepaalde stoffen in kambala, waardoor de droging van lak en wax vertraagd wordt. Daarom gebruiken wij voor kambalahouten vloeren meestal olie. Wij hebben jarenlange ervaring met het afwerken van kambala vloeren. De naturelolie waarmee de vloer in deze klantcase is afgewerkt, zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. Geoliede vloeren zijn plaatselijk bij te werken en gemakkelijk te onderhouden.

Door de naturel olie komt de natuurlijke kleur van kambalahout goed tot zijn recht.

Kambala visgraat met vloerverwarming

De vloer in deze klantcase is gelegd in een visgraatpatroon. Vloerverwarming aanbrengen onder een kambalavloer behoort ook tot de mogelijkheden! Tropsiche houtsoorten zijn namelijk amper  vochtgevoelig of gevoelig voor temperatuurwisselingen, waardoor het hout bijna niet werkt. Wat ook mogelijk is bij een visgraatvloer, is een band en bies-randafwerking, zoals te zien is op onderstaande foto.

De band (in dit geval een dubbele band) en bies zorgen voor een nette randafwerking langs muren en rondom deuren of eventuele palen in uw woning, kantoor of winkelpand.

Tapis Kambala visgraat naturel geolied

Met een kambala visgraatvloer haalt u een unieke vloer in huis. De bewoners van het huis in deze klantcase hebben gekozen de kambalavloer te leggen door het hele huis heen; de woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer en studeerkamer. Het kleurverschil tussen de planken en het vlammende effect geven een natuurlijke uitstraling, en geeft een warme sfeer in uw woning, kantoor of winkelpand.