Tapis Eiken Visgraat Rustiek, Sand Geolied, Haren

Onder de rook van de studentenstad Groningen ligt het dorpje Haren. Dit forensendorp staat bekend als het Wassenaar van het Noorden en dat bewijst deze schitterende woning nog maar eens. Een mooie woning verdient een mooie vloer en daarom mocht Baltussen Parket hier een nieuwe Tapis Eiken Visgraat Rustiek vloer gaan leggen. Een authentieke legwijze in een authentieke woning: de perfecte match!

Tapis Eiken Visgraat Rustiek Haren Baltussen Parket

Een mooie overview van de Visgraat vloer

Tapis Eiken Visgraat Rustiek, Sand Geolied

Houten vloeren bestaan al sinds de middeleeuwen. Toen al werden in planken gezaagd hout in bepaalde patronen in woningen/kastelen van de rijkeren gelegd. De visgraat legwijze is echter nog een stuk ouder. De oude Romeinen bedachten dit patroon, omdat de (toen nog) stenen veel beter bleven liggen door ze in de looprichting te leggen. Een ingenieus idee wat heden ten dage bij zowel bestrating als bij houten vloeren nog steeds een succes is!

Tapis Eiken Visgraat Rustiek Haren Baltussen Parket

De klassieke eettafel met de moderne stoelen

Een fijne combinatie

Tegenwoordig is het helemaal hip om vintage te combineren met modern. Dat is in deze woning ook zeker gelukt. De authentieke houten eettafel heeft een mooie klassieke uitstraling en wordt omringd door hippe, moderne stoelen wat zorgt voor een prettig contrast. Een zelfde contrast is gecreëerd in de zithoek. De bruin lederen bank is vergezeld met een aantal kleurige kussen om het een hip tintje te geven. Naast de bank staat een fraaie bruin lederen fauteuil met een duidelijke vintage uitstraling. Wederom een fraai contrast. Dit alles combineert perfect met de Tapis Eiken Visgraat Rustiek vloer.

Tapis Eiken Visgraat Rustiek Haren Baltussen Parket

De hippe bank en de authentieke fauteuil waar de hond zichtbaar ook van geniet!

Verfrissende look

De stijlvolle Eiken Visgraat vloer is gelegd op spaanplaat en uitgevoerd met band en bies. De sortering van de planken is rustiek extra. Dit betekent dat er noesten tot 1cm en wat spint in de plank aanwezig mag zijn. Daarnaast zijn de planken van de Tapis Eiken Visgraat Rustiek vloer afgewerkt met een Sand kleurolie. Deze kleur olie zorgt ervoor dat de uitstraling van de plank zo dicht mogelijk bij de natuurlijke houtkleur komt, maar toch de bescherming van de olie heeft.

Bekijk hier in vogelvlucht hoe de Tapis Eiken Visgraat Rustiek vloer eruit ziet in deze woning: