Tapis Eiken Visgraat Rustiek & tafelblad, Sand Geolied, Heemstede

In het mooie Heemstede – gelegen ten zuiden van Haarlem – heeft Baltussen Parket een nieuwe houten vloer mogen leggen; een Tapis Eiken Visgraat Rustiek. De visgraat-legwijze is enorm populair; een absolute klassieker, met moderne twist. Daarnaast passen massief houten visgraatvloeren en visgraat lamelparket werkelijk in elke ruimte van het huis. Naast de houten vloer hebben de bewoners gekozen voor een tafel die perfect past bij hun vloer, zoals op de foto hieronder duidelijk te zien is.

Natuurlijk licht eiken visgraat vloer (3)

Het tafelblad is op dezelfde wijze gelegd als de vloer

Tapis Eiken Visgraat

Zoals we al eens verteld hebben in een van onze eerdere klantcases, is ‘tapis’ het Franse woord voor ‘tapijt’. Deze naam is ontstaan, omdat het hout op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd wordt; een houttapijt, als het ware. Met Eiken vloeren kan eindeloos gevarieerd worden, omdat de planken in verschillende lengtes en breedtes geleverd kunnen worden. Brede planken brengen bijvoorbeeld rust in een woning, en dunnere planken zorgen voor een levendigere uitstraling. Bovendien kunnen Eiken Visgraat vloeren geleverd worden in een groot aantal verschillende afwerkingen. Zo bestaan er (enkel en dubbel) gerookte planken, geborstelde planken, verouderde planken en geschaafde planken. Ook combinaties zijn mogelijk; voor ieder wat wils.

Natuurlijk licht eiken visgraat vloer (1)

De stoelen met houten poten passen goed bij de tafel én de vloer

Natuurlijke uitstraling met hout

De vloer in deze woning is behandeld met naturel olie, wat een authentieke en uiteraard natuurlijke uitstraling geeft. De gekleurde tegels in de keuken – te zien op onderstaande foto – geven de ruimte levendigheid. Daarnaast is hier door middel van hoge stoelen een eigen bar gecreëerd!

Natuurlijk licht eiken visgraat vloer (8)

Deze bewoners laten hout op meerdere plekken in hun huis terug komen

De vloer als basis

Wat bijzonder is in deze klantcase, is dat de vloer gelegd is voordat de keuken geplaatst werd. Hierdoor kon de keuken strak tegen de vloer aan gelegd worden, wat zorgt voor een nette afwerking. De vloer is overigens – zoals op onderstaande foto duidelijk te zien is – gelegd met band en bies. Dit zorgt voor een mooie rand rondom de vloer.

De bies is naadloos tegen de keukenvloer aangelegd

De houten vloer is naadloos tegen de keukenvloer aan gelegd

Bent u geïnteresseerd in Eiken Visgraat? Bereken hier uw prijs!