Tapis Eiken Premier Visgraat, Akzent 100 Oil Color Sand, Utrecht

Net buiten de drukte van de binnenstad van Utrecht staat in een gezellig, authentiek straatje deze fraaie woning. Om de woning nog meer authenticiteit te geven hebben de bewoners van besloten om hun woning te voorzien van een spiksplinternieuwe Tapis Eiken Premier Visgraat vloer. Bekijk in deze klantcase de foto’s en laat u inspireren door een houten vloer die, dankzij zijn klassieke legwijze, weer helemaal zijn opmars aan het maken is.

tapis eiken premier visgraat lobasol akzent 100 color oil sand utrecht

Een mooie overzichtsfoto van de Tapis Eiken Premier Visgraat vloer

Tapis Eiken Premier Visgraat, Akzent 100 Oil Color Sand

Het visgraat patroon is al een eeuwenoude manier van leggen. In de tijd van de Romeinen werd deze legwijze al gehanteerd. In dit geval betrof het de legwijze van bakstenen om het loopgenot en de stevigheid van de ondergrond te versterken. Dankzij het visgraatpatroon loopt u namelijk altijd ‘met de pijl mee’ en wordt de vloer automatisch minder zwaar belast. Dit patroon heeft zich in een later stadium doorgezet in de houten patroonvloeren. Waar de visgraatvloeren vroeger vaak terug te zien waren in oude, historische panden en woningen zijn ze later ook steeds populairder geworden in moderne woningen en zelfs nieuwbouw-woningen/appartementen. De visgraatvloer is hip!

tapis eiken premier visgraat lobasol akzent 100 color oil sand utrecht

De eyecatcher in de woonkamer

Authenticiteit in kleur en vorm

In deze woning is gekozen om de visgraatvloer met band te nagelen en te lijmen op een ondervloer van spaanplaat. De vloer is vervolgens afgewerkt met een naturel olie waar de Lobasol Akzent 100 Oil Color Sand aan is toegevoegd. Hierdoor krijgt de vloer een warme zandkleurige tint wat de vloer een unieke uitstraling meegeeft.

tapis eiken premier visgraat lobasol akzent 100 color oil sand utrecht

De wamre zandkleurige tint dankzij de Akzent 100 Color Oil Sand

Modern en authentiek

Een Tapis Eiken Premier Visgraat vloer is een type houten vloer dat eigenlijk toepasbaar is in ieder interieur. Of u nu de voorkeur geeft aan moderne of juist aan authentieke, klassieke meubelstukken. Een visgraat vloer past altijd. Dat is duidelijk terug te zien in dit interieur. De hippe eettafelstoelen matchen perfect met de excentrieke paarse stoel die de aandacht opeist in de woonkamer. Het balans is subliem.

tapis eiken premier visgraat lobasol akzent 100 color oil sand utrecht

Een fraaie overgang van vloer

Laat u inspireren door onze overige klantcases, of bekijk onze parketvloeren.

Bent u geïnteresseerd in Klassiek Eiken Visgraat? Bereken hier uw prijs!