Bamboe Supreme caramel lak stroken, Amsterdam

In een fraai grachtenpand appartement – aan een van de vier hoofdgrachten van de Amsterdamse grachtengordel – heeft Baltussen Parket een stijlvolle bamboevloer mogen leggen. In deze klantcase vertellen we graag meer over bamboe vloeren. Daarnaast laten wij aan de hand van foto’s het resultaat zien.

Supremebamboe caramel lak stroken, Amsterdam

Doordat de bamboe planken gestoomd zijn, hebben deze een lichte bruine kleur, in plaats van de lichte gele kleur die bamboe normaal heeft.

Kenmerken van een bamboe vloer

Veel parketvloeren worden gemaakt van hardhout soorten. Bamboe is het snel groeiende hardhout alternatief. Na de oogst wordt de bamboestam in de lengterichting in strips gezaagd, waarna de groene buitenschil wordt verwijderd.

Wist u dat bamboeplanten al na 5 jaar kaprijp zijn? Dit is veel sneller dan bijvoorbeeld een eikenboom. Deze is pas kaprijp na 125 tot 250 jaar, afhankelijk van de bestemming van het hout en het gevoerde beheer.

De strips hebben van nature een lichte gele kleur (naturel). Deze kunnen echter ook worden gestoomd voor een lichte bruine kleur (caramel), zoals in deze klantcase.

Supremebamboe

Doordat deze bamboeplanken horizontaal naast elkaar geplaatst en verlijmd zijn, ontstaat er een breed lijnenpatroon waarin de karakteristieke bamboe knopen duidelijk zichtbaar zijn.

Voordelen van een bamboe vloer

Bamboe vloeren kennen vele voordelen. Zo is bamboe CO2 neutraal, zijn bamboe vloeren anti-statisch en anti-allergisch en dragen ze hierdoor bij aan een gezond binnenklimaat. Bovendien is bamboe dankzij haar hardheid en dichtheid gelijkwaardig aan de beste hardhouten vloeren. Hierdoor zijn ook bamboe vloeren zeer geschikt voor toepassing in intensief gebruikte ruimtes. Naast de ecologsiche voordelen, bieden bamboe vloeren een unieke uitstraling in diverse patronen en kleuren.

Supremebamboo

Ook de afwerklijsten aan de rand van de vloer zijn gemaakt van bamboe, en in dezelfde caramel kleur als de vloer zelf.

Perfecte combinatie van duurzaamheid en stabiliteit

Bamboe vloeren bieden een ruimte keuze in bamboe lijnenpatronen en kleuren. De handzame planken bestaan uit twee lagen bamboe: een 4 mm toplaag en een onderlaag van dwarsgeperste strips. De toplaag zorgt voor een lange levensduur. Met een totale dikte van 10 mm is de plank relatief dun ten opzichte van andere houten vloeren. Bij renovatie beperkt dit het hoogteverlies. Dun materiaal laat beter warmte door dan dikke planken en dit maakt bamboe geschikt voor plaatsing op vloerverwarming!

Supremebamboo

De vloer krijgt extra de aandacht in deze woning door de witte muren en het lichtkleurige bankstel.

Bamboe vloeren zijn beschikbaar in een grote variƫteit aan afwerkingen, lijnenpatronen en kleuren om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Wij laten u graag in onze showroom of bij u thuis zien wat de mogelijkheden zijn.