Noten Bolefloor i.c.m. vloerverwarming, Naturel Geolied, Den Hoorn

Nabij de Zuid-Hollandse stad Delft ligt het karakteristieke dorp Den Hoorn. In het centrum van Den Hoorn zijn klassieke bouwwerken als een neogotische kerk en oude brug te vinden. Buiten het centrum, in een ietwat nieuwer gedeelte van Den Hoorn bevindt zich deze woning waar recentelijk een Noten Bolefloor is gelegd.

Een prachtig met Notenhout bekleed interieur

Een prachtig met Notenhout bekleed interieur

Een trap, een kast en een Bolefloor, allemaal van Noten Hout

Onze parketteurs hebben de eer om in deze ruime woning zowel de begane vloer als de eerste en tweede etage een Noten Bolefloor te mogen leggen. De bewoners van dit huis hebben bewust voor deze vloer gekozen, niet alleen vanwege de natuurlijke vormen die een Bolefloor heeft, maar ook vanwege het notenhout. Naast de Noten Bolefloor beschikt de stijlvolle woning ook nog over bijvoorbeeld een trap, wijnkast en een pilaar aangekleed met Notenhout.

De prachtige wijnkast en mooie pilaar gecombineerd met de vloer, allemaal Notenhout!

De prachtige wijnkast en mooie pilaar gecombineerd met de vloer, allemaal Notenhout!

Amerikaanse Noten Bolefloor gelijmd op zandcementdekvloer, Naturel geolied

De vloer is compleet op maat gezaagd in Estland en dat gegeven maakt de vloer extra uniek. Iedere plank van deze vloer is dus weer anders. De vorm van deze planken is te danken aan de manier van zagen, omdat de planken precies langs de nerflijnen van de boom gezaagd worden. Dit ziet er niet alleen schitterend uit, maar is ook nog eens bijzonder duurzaam, omdat er relatief weinig hout wordt gebruikt door deze manier van zagen. Uniek geldt eigenlijk voor het gehele woonhuis. Door de keuze van het Notenhout en de daarbij schitterend passende natuurlijke kleurkeuzes in zowel de woonkamer als de slaapvertrekken, wordt er een warm en chique gevoel overgebracht. Om het houten geheel nog eens extra te accentueren zijn vrijwel alle wanden en plafonds wit gehouden. Hierdoor komt de prachtige kleur van het notenhout nog meer tot zijn recht.

Een van de slaapvertrekken voorzien van de Noten BolefloorEen van de slaapvertrekken voorzien van de Noten Bolefloor

Een van de slaapvertrekken voorzien van de Noten Bolefloor

Vloeregalisatie m.b.v. zandcementdekvloer

Op de bovenverdieping van het huis is de vloer geëgaliseerd met een zandcementdekvloer waarop de Noten Bolefloor is gelijmd. In de zandcementdekvloer is ook gezorgd voor vloerverwarming wat dus ook tot de mogelijkheden van deze speciale vloer behoort. De vloer van Amerikaanse komaf is boven in vier verschillende slaapkamers, twee overlopen en beneden in de woonkamer gelegd. Door de speciaal op maat gemaakte planken betekent het dat het leggen van deze vloer met enorm veel precisie moet gebeuren om het “bouwpakket” precies zo te leggen zoals hij hoort.

De bovenverdieping van de unieke woning

De bovenverdieping van de unieke woning

De Noten Bolefloor is gelijmd op een zandcementdekvloer en langszijden afgerond. Daarna is de vloer afgewerkt met naturel olie om de natuurlijke kleur van deze duurzame vloer te behouden. Wilt u nog meer zien van deze Bolefloor? Bekijk dan eens het filmpje wat wij gemaakt hebben van het leggen van deze fantastische vloer!

 

Nog niet uitgekeken? Neem gerust een kijkje op de Onze Vloeren Pagina voor meer vloeren uit ons assortiment, de Raftwood Vloeren pagina of Laat u inspireren door onze overige klantcases!

Bent u geïnteresseerd in Bolefloor? Bereken hier uw prijs!