Kerouwing Stroken Vloer, Naturel Geolied, De Tamboer, Hoogeveen

In Hoogeveen, waar Baltussen Parket gevestigd is, heeft Baltussen Parket in theater De Tamboer renovatiewerkzaamheden mogen uitvoeren. De kerouwing houten vloeren in de zalen en de kambala houten trappen in de hal zijn door onze eigen parketteurs onder handen genomen.

De Tamboer

De Tamboer wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, festivals en concerten, feesten en partijen, maar ook voor zakelijke evenementen zoals productpresentaties, congressen, workshops en teambuildings. Kortom; de vloeren en traptreden worden intensief gebruikt en belopen. Houten vloeren worden al lange tijd gebruikt in theaters, vandaar de uitdrukking “op de planken staan”.

In 1960 besloot het gemeentebestuur van Hoogeveen om een cultureel centrum te stichten en op 21 april 1967 opende koningin Juliana De Tamboer. Het gebouw is het eerste meesterwerk van de Amsterdamse architect Onno Greiner, één van de belangrijkste theaterarchitecten van Nederland. Op 23 april 1996 sloeg Youp van ‘t Hek de eerste paal van de gewenste nieuwbouw. Koning (toen nog prins) Willem Alexander opende op 1 september 1997 officieel de vernieuwde Tamboer.

Naast de traptreden zelf zijn ook alle houten leuningen door ons geschuurd. Alles is weer klaar om bezoekers naar hun stoelen te leiden voor hun voorstelling.

Kerouwing & Kambala

Kerouwing is een mooie, donkere houtsoort afkomstig uit het Aziatische continent. Het betreft een zeer harde houtsoort, is donkerbruin van kleur en heeft een rode gloed. In theaters wordt vaak gekozen voor kerouwing, omdat deze houtsoort een warme, chique uitstraling heeft.

Kambala (ook wel Iroko genoemd) is een botergele tot bruingele houtsoort uit tropisch Afrika. Ter illustratie; deze houtsoort groeit alleen in West-Afrika van Gambia tot Ghana. Typisch voor kambala is dat de houtkwaliteit tussen de aangevoerde partijen sterk kan variëren. Daarnaast wordt het hout steeds iets donker.

Beide houtsoorten zijn daarnaast geschikt voor gebruik op vloerverwarming.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in een kerouwing of kambala vloer in uw woning, winkel- of kantoorpand? Neemt u dan contact met ons op voor de mogelijkheden.