Eiken Visgraat Duoplank, Blank Geolied, Haarlem

In een noordelijke woonwijk van Haarlem, ruim 5 kilometer ten zuiden van het Noordzeekanaal ligt deze gezinswoning met daarin een Eiken Visgraat Duoplank Vloer. De vloer is begin 2015 gelegd door de parketteurs van Baltussen Parket. Het gezin koos ervoor om de Eiken Duoplanken te laten leggen in het welbekende Visgraat patroon.

Eiken Visgraat Duoplank, Blank geolied

Het jongste gezinslid vermaakt zich kostelijk op de Eiken Visgraat Duoplank Vloer.

Geoliede Visgraat Duoplank vervangt Mozaïekvloer

Voordat de Eiken Visgraat Duoplank Vloer gelegd werd, vormde een mozaïekvloer hier de ondergrond. Een mozaïekvloer bestaat uit kleine friezen van zo’n 8 millimeter dik. De bredere Duoplanken zorgen ten opzichte van een mozaïekvloer voor meer rust en ruimte. De Eiken Visgraat Duoplank vloer in deze woning heeft een oppervlak van 57 m2 en is gelegd op de begane grond. Voordat de nieuwe vloer werd gelegd is het oppervlak van de mozaïekvloer geschuurd. Dit ter bevordering van de hechting met de nieuwe parketvloer.

Eiken Visgraat Duoplank, Blank Geolied, eethoek en open keuken

De open keuken en eethoek zorgen voor veel ruimte in de woning. De Eiken Visgraat Duoplank is ook gelegd in de keuken.

Houten Parket Vloer in Keuken

In deze klantcase hebben de bewoners besloten de vloer door te trekken tot in de keuken. Voor veel klanten vormt het wel of niet doortrekken van een houten vloer een obstakel in het beslissingsproces. Voor het oog een goede keuze omdat de woning één geheel wordt en hierdoor rustiger oogt, terwijl het praktische aspect vaak als nadeel wordt bestempeld. Een houten parketvloer in de keuken vergt meer alertheid in het onderhoud. Echter, indien er zorgvuldig met de vloer wordt omgesprongen en de vloer goed wordt verzorgd, zal de parketvloer in optimale conditie blijven verkeren.

Eiken Visgraat Duoplank, Blank Geolied, zithoek

Een zithoek met stijlvolle rode stoelen op de Eiken Visgraat Duoplank Vloer.

De afwerking van een Eiken Duoplank Visgraat Vloer

Een Eiken Duoplank Vloer kan op tal van manieren worden afgewerkt. In deze klantcase is de vloer afgewerkt met een blanke olie. De vloer behoudt hiermee de natuurlijke uitstraling en is minder gevoelig voor krassen. De hoeken van de parketvloer zijn afgewerkt met een sluitband, dat de eiken vloer voorziet van een fraaie omlijsting.

Eiken Visgraat Duoplank, Blank Geolied, afwerking met band

De Eiken Duoplank Visgraat Vloer is afgewerkt met een omlijsting in de vorm van een band.

Nog niet uitgekeken? Neem gerust een kijkje op de Onze Vloeren Pagina voor meer vloeren uit ons assortiment, de Duoplanken Pagina of Laat u inspireren door onze overige klantcases!

Bent u geïnteresseerd in Eiken Duoplank? Bereken hier uw prijs!