Bauwerk Casapark Eiken Sasso, Leiden

In een fraai, hoog en smalle woning aan een van de Leidse singels heeft Baltussen Parket een nieuwe Bauwerk Casapark Eiken Sasso vloer gelegd. De bewoners van dit pand hebben gekozen voor de Eiken Sasso; een kleurstelling waar wij nog niet eerder over hebben geschreven in een van onze blogs. Deze vloer is gemaakt van Europees eiken, en aan de randen afgedekt met grijs geolied afwerklijsten. In deze kantcase vertellen wij graag meer over deze veelzijdige Bauwerk vloer.

Bauwerk Casapark Eiken Sasso

Bauwerk Casapark Eiken Sasso

Verschillende breedtes

De Bauwerk Casapark vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. Zo hebben de bewoners van dit huis gekozen voor een breedte van 181 mm, maar ook 139 mm en 221 mm behoren tot de opties. Wat ook mogelijk is, is het combineren van de drie verschillende breedtes. De vloer wordt dan gelegd in een patroon van willekeurige breedtes. Dit is één van de meest authentieke manieren om een vloer te leggen.

Dosse zagen

Zo wordt een vloer ‘dosse’ gezaagd

Dosse

Vroeger – toen houten vloeren nog niet machinaal gezaagd konden worden – moesten mensen een boom met de hand in planken zagen om hier een vloer van te kunnen maken. Aangezien een boom rond is, worden de planken aan de buitenkant dunner dan aan de binnenkant wanneer dosse (evenwijdig gezaagd is aan de jaarringen) gezaagd wordt.  Vandaar dat de planken verschillende breedtes hebben. Tegenwoordig is het door andere zaagwijzes en machines mogelijk om planken dezelfde breedte te geven. Maar mocht u een authentieke uitstraling willen in uw woning, winkel of kantoorpand, dan is dit dus nog steeds mogelijk.

Bauwerk Casapark Eiken Sasso

De bewoners van dit huis hebben gekozen voor rustige kleuren

Verschillende lagen

De Casapark vloeren bestaan uit drie verschillende lagen. De bovenste laag – ook wel de toplaag genoemd – bestaat uit 3,5 mm dik Europees eikenhout. De middelste laag is gemaakt van het hout van de pijnboom en de onderste laag bestaat uit vurenhout. Dit wordt ook wel lamelparket genoemd. Een van de voordelen van lamelparket, is dat de vloer hierdoor geschikt wordt voor vloerverwarming. Lamelparket kan namelijk – in tegenstelling tot massief houten vloeren – tegen temperatuurverschillen. Ook ligt de warmteweerstand van lamelparket een stuk lager dan massief parket. Meer informatie over houten vloeren in combinatie met vloerverwarming leest u op deze pagina.

Bauwerk Casapark Eiken Sasso (9) (1)

De vloer is mooi doorgelegd van de woonkamer naar de eetkamer

De Casapark Kleurtinten

De Casapark vloeren van Bauwerk zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een natuurlijke, eiken, uitstraling, dan kunt u kiezen voor de reguliere kleurtint Eiken. Is een uitstraling met een grijze tint hetgeen waarnaar u zoekt, dan past de kleur Eiken Sasso wellicht beter bij u. De kleur Eiken Gerookt biedt uitkomst indien een donkere, elegante uitstraling wenselijk is. Naast de zojuist benoemde kleurtinten zijn er nog de; Eiken Farina, Eiken Crema, Eiken Duna, Eiken White limed en Eiken Gerookt Farina.

casapark eiken crema vloer bauwerk

Casapark Eiken Crema

Casapark eiken farina bauwerk vloer

Casapark Eiken Farina

Casapark eiken gerookt farina parket vloer bauwerk

Casapark Eiken Gerookt Farina


casapark eiken gerookt parket vloer bauwerk

Casapark Eiken Gerookt

casapark eiken sasso vloer bauwerk

Casapark Eiken Sasso

casapark eiken vloer bauwerk

Casapark Eiken Vloer


Bauwerk

Het Zwitserse merk Bauwerk heeft al sinds 1935 ervaring met het toepassen van hun vaardigheden en passie voor het vervaardigen van prachtige houten vloeren van topkwaliteit.

 

Bauwerk Casapark Eiken Sasso (4) (1)

De houten roosters passen goed bij de vloer

Bent u geïnteresseerd in Bauwerk Casapark? Bereken hier uw prijs!