Bamboe Solida Houtlook, Zijdemat Gelakt, Utrecht

Utrecht is, naast het feit dat het een drukke stad is ook een stad waar men de rust kan vinden. Ten noorden van de stad, vlakbij het Meteorologisch Instituut van de KNMI bevindt zich namelijk een nieuwbouwwijk met hoog- en laagbouw. De wijk is gebouwd op de voormalige Utrechtse veemarkt. In een van deze flats ligt een fraaie Bamboe Solida vloer met een heuse houtlook.

bamboe solida houtlook utrecht

De fraaie tekening van de Bamboe Solida vloer met houtlook

Bamboe Solida Houtlook, Zijdemat Gelakt

Een bamboe wordt opgebouwd in losse strips. Deze strips kunnen plainpressed (horizontaal) of sidepressed (verticaal) zijn. Bij plainpressed zijn nog duidelijk de verdikkingen(knopen) van de bamboestam te zien. Bij sidepressed zijn de banen veel smaller en wordt er een lijnenpatroon gevormd waarbij de knopen minder goed zichtbaar zijn. Onlangs is er nog een derde variant bijgekomen, namelijk Density: hierbij zijn┬áde stammen zijn versnipperd en weer samengeperst onder zeer hoge druk voor een tropische hardhout look. Vandaar dat deze vloer ook zoveel op een ‘gewone’ houten vloer lijkt. Voor extra bescherming is de vloer afgelakt met een zijdemat lak.

bamboe solida houtlook utrecht

De felle kleuren in combinatie met het onopvallende wit accentueren de look van de Bamboe Solida vloer

Bamboe is geschikt tegen intensieve belasting

Allereerst is er over Bamboe een bijzonder feit te benoemen. Bamboe is eigenlijk helemaal geen houtsoort, maar een grassoort. Ondanks dat het logisch is om aan te nemen dat gras zachter is dan hout, is Bamboe toch een van de stevigste vloersoorten die er is. Een Bamboe vloer is namelijk zeer geschikt tegen intensieve belasting en gaat jaren mee. Daarnaast bestaat een Bamboe Solida vloer voor 100% uit bamboevezels en is CO2 neutraal. Daarom is de Bamboe Solida vloer een zeer ecologische en duurzame keuze. Om nog eens een schepje bovenop het ecologische verhaal te doen, is de Bamboe Solida vloer, net als vele andere houten vloeren, zeer geschikt voor vloerverwarming. Lees hier alles over houten vloeren in combinatie met vloerverwarming.

bamboe solida houtlook utrecht

Een houten vloer kan in de keuken

bamboe solida houtlook utrecht

…maar ook in de slaapkamer!

De optimale look voor de Bamboe Solida Houtlook

Een van de belangrijkste tips om een houten vloer goed op te laten vallen, is het gebruik van zoveel mogelijk wit. In dit appartement is daar dan ook slim voor gekozen. De muren, het plafond, maar ook diverse meubelstukken zijn wit. Dit zorgt ervoor dat de houtkleur van de vloer er extra goed uitspringt. Om te zorgen voor een goede balans kan er worden gekozen voor wat opvallende kleuren binnen het interieur om het contrast duidelijk aan te geven. Met de fraaie designstoel en de authentieke kast is dat uitstekend gelukt. Daarnaast zorgt ook de enorme lichtinval in het appartement voor een extra beleving van de Bamboe Solida Houtlook vloer.

Bent u geïnteresseerd in Bamboe Solida? Bereken hier uw prijs!