Bamboe Caramel Hongaarse Punt, Invisible Lak, Amsterdam

Baltussen Parket heeft in de regio Amsterdam al veel klanten blij mogen maken met een nieuwe houten vloer. Allerlei houten vloeren zijn voorbij gekomen, maar zo uniek als deze houten vloer zijn er maar weinig. Aan de rand van Amsterdam, vlakbij ’t IJ, mochten de eigen parketteurs van Baltussen Parket een Bamboe Caramel Hongaarse Punt Side Pressed vloer gaan leggen. Niet zomaar een Bamboe Side Pressed Caramel vloer, maar ook nog eens een Hongaarse (ook wel Weense) Punt.

Bamboe Supreme Hongaarse Punt Amsterdam

Een closeup van de Bamboe Surpreme Side Pressed Caramel Hongaarse Punt vloer

Bamboe is duurzaam en hip

Tegenwoordig is duurzaam leven en een beter milieu ontzettend actueel. Hybride auto’s, biologisch eten en andere duurzame producten. Zo ook de Bamboe vloeren. Allereerst groeit Bamboe enorm snel, soms wel een meter per dag(!). Daarnaast is Bamboe gedurende zijn hele leven CO2 vrij. Deze eigenschappen maken voor veel mensen de vloer erg interessant.

Bamboe Supreme Hongaarse Punt Amsterdam

Een mooi beeld van het interieur, gecombineerd met de duurzame bamboe vloer

Bamboe Caramel Hongaarse Punt

Bamboe vloeren zien we tegenwoordig steeds vaker terug in woonkamers. Ondanks dat Bamboe eigenlijk niet eens een houtsoort is, maar een grassoort, is het een zeer sterk en duurzaam type vloer. In dit geval gaat het om een Side Pressed Bamboe vloer. Side Pressed kenmerkt zich door zeer smalle banen en meer lijnenpatroon, waarbij de knopen van het Bamboe minder nadrukkelijk zichtbaar zijn. De Bamboe Caramel vloer is gelegd in een Hongaarse Punt Patroon. Deze authentieke manier van leggen zorgt voor een ruimtelijk gevoel. De bewoners hebben ervoor gekozen om de vloer in zijn geheel door te leggen tegen de wanden en niet te kiezen voor een band en/of bies. Daarom is het patroon van de vloer overal door gelegd.

Bamboe Supreme Hongaarse Punt Amsterdam

Heel stoer: een vintage stoel gecombineerd met deze houten vloer die strak langs de muur gelegd ligt

Bamboe Caramel afgewerkt met Invisible Lak

Bamboe Caramel beschikt van nature al over een warme en zoete kleur. Perfect voor een strak en kleurrijk interieur zoals te zien is op deze foto’s. Om de kleur van de Bamboe Caramel vloer extra nadruk te geven is de vloer afgewerkt met een Invisible Lak. Invisible Lak zorgt ervoor dat de vloer wel over een goede versteviging en bescherming beschikt, maar toch zijn natuurlijke kleur behoudt.

Bamboe Supreme Hongaarse Punt Amsterdam

Het fraaie hippe interieur met de warme kleur van het Bamboe Caramel ‘hout’

Bent u geïnteresseerd in Bamboe Hongaarse Punt? Bereken hier uw prijs!