Eiken Hongaarse Punt Vloer, Student Hotel, Amsterdam

Voor een innovatieve opdracht zijn de parketteurs van Baltussen Parket begin 2016 afgereisd naar het Student Hotel in Amsterdam. In dit trendy hotel worden de behoeften van reislustige studenten, uit de 21e eeuw, vervuld door hen te faciliteren op een manier die verwacht wordt in deze tijd.

Van stijlvolle lounges, comfortabele bars en speelhallen om te socializen, tot een bibliotheek voor ambitieuze en gretige studenten. Aan iedereen is gedacht. Dit alles in een kunstzinnige omgeving, waarbij dynamiek, harmonie en luxe elkaar ontmoeten. Door een fraaie Eiken Hongaarse Punt vloer te leggen, heeft Baltussen Parket een bijdrage mogen leveren.

Hongaarse Punt, Student Hotel

Een sfeervolle kantoorruimte met uitzicht over de stad

Hongaarse puntvloer in acht kantoorruimten

De Eiken Hongaarse Punt vloer is gelegd op de 13e etage van het voormalige onderkomen van het Parool en Trouw. Op deze 13e etage is tegenwoordig het hoofdkantoor van alle Europese Student hotels gehuisvest. Acht kantoorruimten zijn voorzien van een parket vloer, waar het uitzicht dankzij de centrale ligging fenomenaal is. De kantoorruimtes worden gescheiden door glazen wanden en krijgen hierdoor een open en transparante uitstraling.

Een leuk gegeven is het feit dat dit zelfde pand vroeger ook al veel jongeren aantrok. Ooit was het gebouw het decors van feestvierende Amsterdammers door de aanwezigheid van een populaire club.

De vloer komt fantastisch uit in dit stijlvolle kantoor.

De vloer komt fantastisch uit in dit stijlvolle kantoor.

Uitstraling van een Eiken Hongaarse punt

De Hongaarse punt vloer is qua patroon vergelijkbaar met het visgraatpatroon. Het verschil tussen beiden zit hem in het feit dat bij de Hongaarse punt vloeren de punten tegen elkaar aan worden gelegd. De vloer is in een traditionele hoek van 60 graden gelegd en oogt hierdoor rustig. De Hongaarse Punt vloer kan echter ook in een hoek van 45 graden worden gelegd.

Het traditionele Hongaarse punt patroon wordt sinds jaar en dag gelegd en heeft hierdoor een vertrouwde uitstraling. Door de ruime keuze qua houtsoorten en afwerkingen is de vloer toepasbaar binnen vrijwel ieder interieur. Zo heeft de zwarte Wengé Hongaarse punt vloer een warme uitstraling terwijl de lichte Eiken Hongaarse Punt vloer in het Student hotel juist een modernere uitstraling heeft.

Houten vloeren bedrijf amsterdam1

De lichte kleur van het eiken hout geeft de kantoorruimte een moderne uitstraling.

In samenwerking met Mares Thomassen en Heijmans Woningbouw

De realisatie van dit unieke project is tot stand gekomen in samenwerking met Heijmans Woningbouw en Mares Thomassen, die het industrieel ontwerp en de vormgeving heeft verzorgd.

Bij de inrichting van het gehele hotel is rekening gehouden met de doelgroep, studenten. De strakke meubels in combinatie met de open inrichting geven het hotel een moderne uitstraling. In onderstaande lounge vormen eiken houtdelen en groen geverfde vlakken gezamenlijk een kubuspatroon. Hiermee wordt een speels karakter gecreëerd, dat past bij de student.

Houten Patroonvloer Amsterdam1

Met het kubuspatroon wordt een speels karakter, dat past bij de student, teruggebracht.

Meer foto’s van deze klantcase

parketbedrijf amsterdam houten vloer1

De lichte vloer en glazen wanden zorgen voor een transparante uitstraling.

Parket vloer student hotel amsterdam1

Het kubuspatroon in de lounge versterkt de speelse uitstraling.

Parket vloer kantoor amsterdam1

Een van de acht kantoorruimten die voorzien is van de Eiken Hongaarse punt vloer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog niet uitgekeken? Neem gerust een kijkje op de Onze Vloeren Pagina voor meer vloeren uit ons assortiment, de Hongaarse Punt Vloeren pagina of Laat u inspireren door onze overige klantcases!

Bent u geïnteresseerd in Hongaarse Punt Vloeren? Bereken hier uw prijs!