Een houten vloer op vloerverwarming? Het is mogelijk!

Baltussen Parket verneemt vaak van haar klanten dat een gedeelde garantie bij nieuwbouw en verbouwing als onprettig wordt ervaren. Wanneer er gesproken wordt over houten vloeren in combinatie met vloerverwarming, worden er vaak tegenstrijdige beloftes gedaan. De oorzaak van deze tegenstrijdigheden zit hem vaak in het feit dat technische en praktische aspecten door elkaar worden gehaald.

Een houten vloer heeft een technisch verhaal, maar tegelijkertijd moet de vloer ook warmte doorgeven en comfortabel aanvoelen. Bij Baltussen Parket garanderen we dat een mooie houten vloer ten alle tijden gecombineerd kan worden met een energiezuinige woning en alle overige voordelen van vloerverwarming.

JK-Vloerverwarming-ingeslepen

Het infrezen van de sleuven in uw ondervloer maakt het mogelijk om in vrijwel ieder pand vloerverwarming te kunnen realiseren, ook in combinatie met een houten vloer.

Waarom vloerverwarming onder uw houten vloer?

 • Geen zichtbare radiatoren meer in de ruimtes
 • 10% zuiniger ten opzichte van hoge temperatuur systemen
 • Constante temperatuur in huis
 • Hygiënischer dan radiatoren
 • Betere handhaving van luchtvochtigheid
 • Voelt comfortabeler aan door stralingswarmte
 • Neemt geen praktische ruimte in beslag

Baltussen Parket is uw enige aanspreekpunt

De Baltussen Parket vijf sterren garantie houdt in dat u zowel de vloerverwarming, de lijm, de dekvloer, de houten parket vloer en de installatie van de houten vloer in zijn geheel door Baltussen Parket kan laten verzorgen. Hierbij wordt de kwaliteit van alle disciplines door ons gegarandeerd. Baltussen Parket neemt haar verantwoordelijkheid en durft garant te staan voor de kwaliteit van de gehele vloer, van begin tot eind. Al onze partners hebben meer dan 30 jaar ervaring in eigen vakgebied en zijn een volwassen speler in eigen industrie. Kort gezegd: u bent de opdrachtgever voor Baltussen Parket en wij zorgen ervoor dat alle disciplines, op eigen onderdeel, kwaliteit leveren.

 

Welke vloerverwarming kiest u onder uw houten vloer?

Innovatieve systemen en gepatenteerde slijpmachines maken vloerverwarming in iedere situatie en in iedere woning mogelijk. Bij nieuwbouw wordt vaak gekozen voor het gebonden systeem. Bij verbouwing ligt de dekvloer al waardoor in deze gevallen gekozen wordt voor de in ingeslepen vloerverwarming. Estrichplaten maken vloerverwarming mogelijk in oude panden met ongelijke constructies.

 

 

 

 

 

Met behulp van de revolutionaire inslijpmethode worden er sleuven aangebracht in een bestaande dekvloer. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in deze sleuven waardoor er niet opnieuw een hoogte van 5 tot 6 centimeter bij hoeft te komen, zoals bij traditionele bindvloeren wel het geval is. Vanzelfsprekend wordt ook de traditionele vloerverwarming gelegd. De verwarmingsbuizen worden hierbij gebonden op een kwalitatief hoogwaardige bindvloer.

Waarom uw vloerverwarming en houten vloer via Baltussen Parket laten verlopen?

 • Eén aanspreekpunt tijdens het hele proces rondom uw vloer én vloerverwarming
 • Garantie vloerverwarming en houten vloer onder één dak
 • Kwaliteitswaarborging door nauwe samenwerking met JK Vloerverwarming en Fermacell
 • Totaalservice voor marktconforme prijzen
 • Eerlijk en deskundig advies en begeleiding van begin tot eind
 • Er wordt gebruik gemaakt van revolutionaire technieken en de meest innovatieve producten

 

houten vloer op vloerverwarming

Fermacell is een van de mogelijkheden om vloerverwarming te combineren met een houten vloer. De ingeslepen Fermacell plaat met daarin de verwarmingsbuizen die zorgen voor warmte.