Ecologisch werken en duurzaamheid

In ruim 40 jaar hebben we bij Baltussen Parket een sterke band opgebouwd met onze klanten. We hechten hier veel waarde aan en doen er alles aan om deze band zorgvuldig te onderhouden. We proberen onze bedrijfsvoering dusdanig in te richten dat onze werkwijzen en processen nauw aansluiten bij de wensen en behoeften van onze klanten.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren een veelbesproken onderwerp en staat hierdoor hoog op onze agenda.

Natuurlijke showroom Baltussen Parket

Het natuurlijke ontvangst in onze showroom.

Baltussen Parket Wagenpark

80% van ons wagenpark rijdt op Euro 5b.

Optimaal gebruik van producten met een FSC keurmerk.

CV Baltussen Parket

Onze CV wordt gestookt op 100% schoon afvalhout.

Baltussen parket houten pennen

Gebruik van houten onderzetters, pennen en naamkaartjes.

 

Maatschappelijk verantwoord- en natuurvriendelijk ondernemen

Baltussen Parket richt de werkprocessen ecologisch verantwoord in en probeert zodoende zo natuurvriendelijk mogelijk te opereren. Hieronder worden een aantal groene maatregelen opgesomd.

Oplosmiddelvrije producten & FSC keurmerken

Baltussen Parket voorkomt milieu vervuiling door maximaal in te zetten op het gebruik van oplosmiddelvrije producten. Zo zijn onze oliën geproduceerd op lijnzaadbasis en de onderhoudszeep op basis van Kokos en Soja. Tevens wordt er zo veel mogelijk gewerkt met FSC gekeurmerkte producten.

Gebruik te maken van groene stroom

De bedrijfspanden van Baltussen Parket wordt uitsluitend gebruik gemaakt van groene stroom. Daarnaast wordt ons pand verwarmd met afval van gedane klussen. We beschikken over een machine die houtblokjes maakt van geperst schuurstof. Lees hier meer over ons duurzaam en energiezuinig verwarmen.

Stofvrij schuren

De parketeurs van Baltussen Parket schuren ten alle tijden stofvrij, waarbij gebruik wordt gemaakt van professioneel afzuig apparatuur. De stof van het pure hout wordt geperst tot pallets en houtbrokjes voor onze CV’s.

Houten accessoires in bedrijfspanden

Veel gebruikte producten in onze kantoren zoals onderzetters, pennen en naamkaartjes worden gemaakt van hout. Door het gebruik van natuurlijke materialen en het natuurlijk inrichten van onze showroom proberen we onnodige milieuvervuiling voorkomen.

Digitale communicatie intern en extern

95% van de interne en externe communicatie wordt online uitgevoerd. Het onnodig verspillen van papier sluiten we hiermee voor 95% uit.

Binnenlandse leveranciers en milieuvriendelijk wagenpark

Binnen onze bedrijfsvoering maken we zo veel mogelijk gebruik van Europese leveranciers die ISO en ecologisch gecertificeerd zijn. Hiernaast bestaat 80% van ons wagenpark uit auto’s die rijden op Euro 5b. De transport naar klanten toe wordt hiermee zo milieuvriendelijk mogelijk gedaan.

De toekomst

In de nabije toekomst willen we onze duurzame werkprocessen verder uitbreiden door:

  • Boom planten voor ieder verkochte vloer met uiteindelijk een Baltussen bos
  • Enkel nog gebruik te maken van recycled papier
  • WOCA producten met eigen label in te voeren
  • 100% van ons wagenpark op Euro 6 te laten rijden
  • Beschikking te krijgen over een eigen FSC keurmerk