De Voordelen Van Een Houten Vloer Op Kantoor

Doorgaans zien we op de meeste kantoren in Nederland tapijt of laminaat terug. Op zich een logische keuze, want de in de aanschaf zijn dit toch de meest voordelige opties voor de bedekking van uw vloer. Maar heeft u weleens nagedacht over de voordelen van een houten vloer op kantoor? Het lijkt misschien een veel te grote investering die u liever in uw bedrijf steekt, maar toch zal een houten vloer u veel meer voordelen geven.

houten vloer kantoor voordelen

De fraaie Jatoba vloer in een kantoor in Amsterdam

De voordelen van een houten vloer op kantoor

1. Uiterlijk

Natuurlijk staat uiterlijk voorop bij de keuze van de vloerbedekking voor uw kantoor. Uiteraard zijn er talloze kleuren tapijt te verkrijgen die perfect kunnen aansluiten bij de huisstijl van uw bedrijf, maar wat nu als u uw huisstijl wilt veranderen en uw bedrijf een andere kleur krijgt. In dat geval zit u met een houten vloer altijd goed. Iedere kleur en iedere kantoorinventaris past perfect bij een houten vloer. En wat te denken van de veel luxueuze en stijlvolle uitstraling!

houten vloer kantoor voordelen

Ziet u hier liever tapijt of deze fraaie Hongaarse Punt?

2. Slijtvast

‘Tapijt gaat langer mee dan een houten vloer en is ook slijtvast.’ Een incorrecte stelling. Met het juiste onderhoud gaat een houten vloer het langste mee van alle type vloerbedekkingen. Wees er wel van bewust dat ook het dagelijks schoonmaken van een houten vloer al deel uitmaakt van het juiste onderhoud. Zorg dus dat uw schoonmaakteam goed op de hoogte is en met de juiste producten werkt!

houten vloer kantoor voordelen

Deze strakke Maple vloer is niet alleen mooi, maar ook nog eens zeer goed tegen intensieve belasting

3. Hygiƫnisch

Een houten vloer is de meest hygiĆ«nische vloer die er is. Dit komt niet alleen omdat het een duurzaam product betreft, maar ook omdat een houten vloer geen vuil en viezigheid absorbeert. Waar bij tapijt de kleinste stukjes vuil ‘verdwijnen’ in het oppervlak ligt het vuil bij een houten vloer gewoon op het oppervlak. Dit maakt de schoonmaak van de vloer een stuk gemakkelijker en zorgt er tevens voor dat de lucht een stuk schoner is omdat het vuil daadwerkelijk verdwijnt.

houten vloer kantoor voordelen

Geel, zwart, grijs en groen. Het past allemaal bij een houten vloer!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u weten welke houten vloer perfect bij uw kantoor past? Neem dan even een kijkje in ons assortiment. Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden, neem dan gerust contact met ons op via 088 600 2000 of mail naar info@parketonderhoudservice.nl.