De huidige trends in parketvloeren

Houten parketvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er is voor ieder wat wils; vloeren gemaakt van tropische houtsoorten, smalle of brede planken, naturel of gekleurde vloeren, et cetera. In deze blog zetten wij uiteen wat op dit moment de trends zijn in de wereld van parketvloeren.

Natuurlijke textuur van het hout

Op dit moment is vooral veel vraag naar kleuren die ervoor zorgen dat de natuurlijke textuur van het hout benadrukt wordt. Hierbij moet u denken aan grijze of rijke kleuren.

Eiken Duoplank grijs geolied

Natuurlijke uitstraling

Een vergelijkbare trend is de natuurlijke uitstraling. Veel mensen willen graag een vloer die er uit ziet alsof het al veel heeft meegemaakt. Een voorbeeld hiervan zijn de Raftwood-vloeren. Ook is er veel vraag naar hand geschaafde afwerking. Dit geeft het hout een rustieke uitstraling. Bovendien kunnen door middel van staalborstels lange, ingesleten schrammen op het hout worden gemaakt. Daarmee wordt een ouderwetse uitstraling gecreëerd.

Raftwood Visgraat

 

Brede planken

Verder zijn brede planken gewild. Deze geven een ruime en moderne uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat de natuurlijke variatie van het hout beter zichtbaar is bij bredere planken.

Brede Eiken planken

Verschillende breedtes en variatie in de houtnerf patronen

Een opkomende trend is het gebruiken van verschillende breedtes en variatie in de houtnerf patronen. Bij bepaalde vloeren, zoals de Bauwerk Casapark collectie, kan er voor gekozen worden de planken in drie verschillende breedtes te leggen. Ook is een variatie in de houtnerf patronen populair, waardoor een vloer een nog natuurlijkere uitstraling krijgt.

Verschillende breedtes Bauwerk

Exotische hardhout soorten

Steeds vaker wordt er gekozen voor exotische hardhout soorten, bijvoorbeeld: Brazilaanse Kers, pecannoot, tijgerhout en Acacia. Dit zijn ieder unieke vloeren met een hele eigen uitstraling die zorgen voor een opvallende verschijning.