Hoe lang gaat een houten vloer mee?

Een houten vloer heeft gemiddeld gezien een minimale levensduur van 20 jaar. De levensduur van een houten vloer wordt ten eerste bepaald door de dikte van de vloer. Hoe dikker de vloer, hoe vaker de vloer geschuurd kan worden en des te langer kan de vloer mee. Daarnaast biedt goed onderhoud garantie voor een nog langere levensduur.

De dikte van een houten vloer

De dikte van een houten vloer is allesbepalend voor de levensduur. Hoe dikker de vloer, hoe vaker de vloer geschuurd kan worden en des te langer kan de vloer mee. Bij een professionele schuurbeurt wordt namelijk iets minder dan 1mm van de vloer afgeschuurd. Gemiddeld gezien kan dit bij een vloer 4 keer gedaan worden, daarna zal de afstand van de toplaag van de vloer tot de groef (een deel van de houtverbinding om de planken te bevestigen) te klein worden en zullen de planken gaan schuiven.

hoe lang gaat een houten vloer mee

De toplaag van een gemiddelde vloer is zo’n 4 á 5mm dik. Dat betekent dat de vloer maximaal 4 keer geschuurd kan worden.

Gebruiksintensiviteit en onderhoud van een houten vloer

Iedere ruimte heeft een verschillende gebruiksintensiviteit op de vloer. De vloer van de slaapkamer van een volwassen stel zal doorgaans minder belast worden dan een woonkamer waar dagelijks een gezin met (jonge) kinderen op leeft. Toch is het mogelijk om ervoor te zorgen dat zowel de minder belaste vloer als de intensief gebruikte vloer een langere levensduur hebben. Door een houten vloer tijdig te voorzien van goed onderhoud met kwalitatief hoogwaardige producten kan de levensduur van de vloer verlengd worden.

hoe lang gaat een houten vloer mee?

Aan het speelgoed te zien wordt deze vloer zwaarder belast door spelende kinderen.

Een houten vloer met een zeer lange levensduur

Bent u op zoek naar een houten vloer die extra lang meegaat en zeer geschikt is voor intensief gebruik, dan bent u bij Baltussen Parket aan het goede adres. Baltussen Parket biedt houten vloeren aan die in normale omstandigheden, gecombineerd met goed onderhoud, een levensduur hebben tot wel 100 jaar. Dergelijke vloeren zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld fabrieks- of kantoorruimtes.

hoe lang gaat een houten vloer?

Een mozaïek vloer, zoals deze exclusieve visgraat mozaïek vloer, gaat vanwege de kleine “Friezen”(plankjes) ontzettend lang mee en is zeer stevig.

Heeft u nog meer vragen of wilt u vrijblijvend advies van een van onze vakkundige adviseurs, klik dan hier. Bent u toch een beetje nieuwsgierig wat een houten vloer u ongeveer zal kosten, bereken uw prijs dan hier beneden.

Bent u geïnteresseerd in Eiken Duoplank? Bereken hier uw prijs!