3 redenen waarom u kiest voor een houten vloer met vloerverwarming

Vloerverwarming en houten vloeren? Ja, het is fabeltje dat deze twee niet samengaan. Sterker nog, al jarenlang spelen grote producenten (zoals Bauwerk Parkett) in op deze combinatie en zorgen ervoor dat houten vloeren in combinatie met vloerverwarming een zeer stabiel huwelijk vormen. In deze blog leest 3 redenen waarom u kiest voor een houten vloer met vloerverwarming.

3 redenen waarom u kiest voor een houten vloer met vloerverwarming

1. Hoog rendement

Doorgaans wordt aangenomen dat een houten vloer slecht warmte en kou doorlaat. Dat zou betekenen dat u uw vloerverwarming extra hard aan zou moeten zetten om resultaat te merken van uw vloerverwarming. Dat kost veel geld en levert weinig op. Tegenwoordig zijn de houten vloeren van Bauwerk Parkett gemaakt van twee lagen hout. Dit zorgt voor een beter warmtedoorlating, zodat het rendement veel hoger is.

3 redenen houten vloer met vloerverwarming

Een greep uit het brede assortiment van Bauwerk Parkett wat allemaal zeer goed te combineren is met vloerverwarming

2. Goedkoper op de lange termijn

Laten we eerlijk zijn: een houten vloer in combinatie met vloerverwarming laten leggen is duur. Maar deze dure investering zal zich op de lange termijn uitbetalen. Door het hebben van vloerverwarming zult u namelijk op de lange termijn aanzienlijk besparen op uw gasrekening. Een houten vloer zal namelijk de warmte van de vloerverwarming lange tijd vasthouden en verwarmt bovendien het gehele oppervlak met een zeer constante temperatuur.

3. Alleen functionele ruimte

Om meteen helderheid te geven: vloerverwarming neemt weinig tot geen ruimte in. Grote radiatoren of een convectorput maken een ruimte niet alleen minder aantrekkelijk, maar zorgen er ook nog eens voor dat niet alle ruimte functioneel gebruikt kan worden om uw inrichting te kunnen maken. Bovendien zijn radiatoren en een convectorput ideale plekken waar stof zich kan verzamelen, dus maakt dat het zeer onhygiënisch.

bauwerk quadrato icm vloerverwarming

Onder deze Bauwerk Quadrato ligt ook vloerverwarming

Waarom uw vloerverwarming en houten vloer via Baltussen Parket laten verlopen?

  • Eén aanspreekpunt tijdens het hele proces rondom uw vloer én vloerverwarming
  • Garantie vloerverwarming en houten vloer onder één dak
  • Kwaliteitswaarborging door nauwe samenwerking met JK Vloerverwarming en Fermacell
  • Totaalservice voor marktconforme prijzen
  • Eerlijk en deskundig advies en begeleiding van begin tot eind
  • Er wordt gebruik gemaakt van revolutionaire technieken en de meest innovatieve producten

Meer informatie over uw houten vloer in combinatie met vloerverwarming?

Bent u op zoek naar aanvullende informatie voor uw specifieke situatie? De adviseurs van Baltussen Parket staan voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Neem contact op.