Ingeslepen vloerverwarming onder houten vloer

  • 40 jaar ervaring
  • Vrijblijvend advies op locatie door heel NL
  • Afspraak in de avond mogelijk
  • Eigen parketteurs

Met de ontwikkeling van de JK slijpmachine heeft er een revolutie plaatsgevonden in de wereld van de vloerverwarmingen. In het verleden werd een vloerverwarming in een bestaande woning ingebonden en bevestigd óp de dekvloer. Het gevolg was een ruimteverlies van 5 tot 6 centimeter. Sinds de komst van de zogenaamde Floorgrinder wordt dit ruimteverlies voorkomen.

De gepatenteerde slijpmachine creëert sleuven in de dekvloer, waar de verwarmingsbuizen vervolgens ín geplaatst kunnen worden. De sleuven worden evenwijdig van buiten naar binnen geslepen in een slakkenhuis patroon. De vloer verwarmt hierdoor geleidelijk over de gehele ruimte en zorgt tegelijkertijd voor meer rendement.

Ingeslepen vloerverwarming onder houten vloer

Met behulp van de Floorgrinder worden de sleuven gevormd in de dekvloer.

 

De voordelen van ingeslepen vloerverwarming onder houten vloer

  • Geen ruimteverlies en deuren hoeven niet ingekort te worden
  • Vloerverwarming heeft een relatief lage temperatuur en is hierdoor energiezuinig
  • Dekvloer hoeft niet verwijderd en opnieuw geplaatst te worden
  • Ruimte wordt maximaal verwarmt doordat warmte gelijkmatig wordt verspreidt
  • Verkoeling ook mogelijk met luchtpomp of koel water

Vloerverwarming, minimaal warmteverlies en maximale isolatie

Een optimale situatie voor een energiezuinige vloer is een minimaal warmteverlies en een maximale isolatie. Een goede isolatie en de zogenaamde thermische schil van uw woning zijn van groot belang om warmteverlies in uw woning te voorkomen. Sinds 1980 worden daken en gevels in woningen standaard geïsoleerd. Woningen van vóór 1980 kunnen achteraf alsnog geïsoleerd worden. Met oog op de vloerverwarming is het van belang dat er zoveel mogelijk warmte wordt afgegeven aan de bovenliggende ruimte en de vloer dus zo min mogelijk weerstand geeft. De vloeren uit het assortiment van Baltussen Parket hebben een maximale warmteweerstand van 0.10.

Inslijpen in bestaande dekvloer mogelijk

Het grote voordeel van de slijpmethode ligt bij woningen waar al een dekvloer aanwezig is. De oplossing is bij verbouwing voordeliger en sneller ten opzichte van het traditionele gebonden systeem. De techniek wordt echter ook in toenemende mate toegepast bij nieuwe woningen.

Ingeslepen vloerverwarming, hoe werkt dat?

De sleuven worden door middel van de slijpmachine van buiten naar binnen aangebracht. De verwarmingsbuizen worden geplaatst en bevestigd aan het RVS verdeelsysteem en afgewerkt met een 2 componenten epoxy of PU lijm. Dankzij de gelijkmatige slijpwijze van buiten naar binnen, wordt de vloer gelijkmatig verwarmd. Per verdeelsysteem kan er ongeveer 90m2 verwarmd worden.

Bij grotere oppervlaktes of verschillende ruimtes, zijn er meerdere groepen nodig. De RCT ruimtethermostaat kan iedere groep en iedere ruimte apart verwarmen. Zo kan de badkamer verwarmt worden zonder tegelijkertijd de slaapkamers te verwarmen. De verdeelsystemen kunnen ook mobiel gereguleerd worden via de te downloaden app.

 

Uw winst van vloerverwarming onder houten vloer berekenen

Indien gewenst kan de consument een lineair tekenprogramma en een transmissie berekening ontvangen in een persoonlijk rapport. In dit rapport wordt het oppervlak uitgetekend, de transmissie berekent en geconcludeerd hoeveel warmte er nodig is om de gehele ruimte te verwarmen. Het rapport met technische (DWG) tekening en calculatie wordt tegen een kleine vergoeding aangeboden.

 

Neem contact op voor meer informatie

Bent u op zoek naar aanvullende informatie voor uw specifieke situatie? De adviseurs van Baltussen Parket staan voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Neem contact op.

Ingeslepen vloerverwarming onder houten vloer

De verwarmingsbuizen worden zorgvuldig geplaatst in de sleuven die zojuist gevormd zijn waar vervolgens de houten vloer op kan.